25 november 2022

Eindhoven is goed bezig!

Hobbemastraat

Op 21 en 22 november 2022 zijn we in Eindhoven weer druk bezig geweest met het uitdelen van nestkasten en beplanting. Dit keer waren de bewoners van buiten het kerngebied aan de beurt. In het voorjaar hebben de bewoners van de wijken Blixembosch en Tempel, binnen het zogenaamde kerngebied, hun bestelling in ontvangst mogen nemen. Omdat er nog budget over was kon ook de rest van Eindhoven meedoen en een bestelling plaatsen.

De materialen zijn uitgedeeld op adressen met een geschikte locatie voor de nestkasten. Tijdens het bezorgen is er advies gegeven waar de nestkasten het beste opgehangen kunnen worden en op welke manier de beplanting het best geplant kan worden. In totaal zijn er 136 nestkasten uitgeleverd voor de huismus, vleermuis, gierzwaluw, huiszwaluw en bijen en is er 295 meter haag uitgedeeld. Dit zorgt ervoor dat Eindhoven weer een stukje diervriendelijker en groener wordt.

Van de 295 meter beplanting is 160 meter beukenhaag gegund aan de bewoners van de Hobbemastraat waar 16 adressen bezig zijn met het aanleggen van een voortuin. Tijdens het uitleveren waren de bewoners al bezig met het verwijderen van stoeptegels, graven van de plantgaten en het voorbereiden van een groene tuin. Het is goed om te zien dat veel mensen zo actief bezig zijn met het bevorderen en ontwikkelen van de flora en fauna in Eindhoven!

Eindhoven
© Orbis natuur | landschap | klimaat