03 juni 2019

Uitleverdag Kinderboerderij 't Erf

kastjes

Op 15 juni organiseren Natuur in de Wijk en Kinderboerderij ’t Erf samen een ophaaldag voor nestkastjes, plantjes en bloemenzaad. Wilt u de vogels en bijen ook helpen?

Wist u dat het niet goed gaat met stadsvogels, vleermuizen en bijen? Door verstening van het landschap, minder groen, minder voedsel en beter geïsoleerde huizen, wordt het steeds lastiger voor vogels en bijen om voedsel en nestgelegenheid te vinden. Gemeente Waalwijk wil die ontwikkeling tegengaan en is daarom gestart met project Natuur in de Wijk. Natuur in de Wijk is een project dat gericht is op het realiseren van meer nestgelegenheid en meer groen in de wijk. We slaan de handen ineen voor de natuur in het stedelijk gebied en u bent van harte uitgenodigd om kosteloos een steentje bij te dragen. Samen maken we meer ruimte voor vleermuizen, huismussen, gierzwaluwen en wilde bijen in de stad.

Voorwaarden voor deelname

Op de ophaaldag op 15 juni bent u welkom om een nestkastje, plantje en zakje bloemenzaad op te halen op de locatie van de Kinderboerderij. Het evenement vindt plaats tussen 10 en 12 uur. U dient zich hiervoor wel graag aan te melden via info@natuurindewijk.nl of via het contactformulier op de website www.natuurindewijk.nl. Daarnaast is het belangrijk dat u in het kerngebied van het project woont, wij doen namelijk van tevoren en enkele jaren naderhand een meting naar de aanwezigheid van bovenstaande diersoorten om te kijken hoe effectief het project is. Wij willen dus ook graag weten waar het kastje komt te hangen. Daarom registreren wij altijd uw adres- en contactgegevens bij het weggeven van een nestkastje. Voor het kerngebied, zie de website www.natuurindewijk.nl/gemeenten/waalwijk. Als u zich niet heeft aangemeld, geldt op=op.
Mocht aanmelden via bovenstaande manier niet lukken, neem dan contact op met fien@orbis.nl. Graag tot de 15e juni!

© Orbis natuur | landschap | klimaat

Natuur in de Wijk wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Brabant.

Provincie Noord-Brabant