Bijenhotels en bloemenveldjes in Bergen op Zoom

Bijenhotels en bloemenveldjes zijn een waardevolle toevoeging aan onze leefomgeving, voor de biodiversiteit, maar ook voor de beleving van natuur in de stad!

Je bent waarschijnlijk via een wandeling een QR-Code van Natuur in de Wijk tegengekomen! Leuk dat je even checkt waar het om gaat.

Hier is namelijk een initiatief gestart van de gemeente in samenwerking met Natuur in de Wijk en Natuurpodium Brabantse Wal.

Samen willen we de natuur in de stad een extra impuls geven.

Deze plek is de perfecte locatie voor een bloemenveldje in combinatie met een mooi groot insectenhotel.

Zo helpen we de bijen in het stedelijk gebied om voldoende nestelplekken en voedsel te vinden om een volgende generatie te krijgen. Bijen zijn namelijk van uitzonderlijk belang voor alles wat groeit en bloeit - ook alle planten in onze voor- en achtertuinen én onze landbouw.

Door ze hier in het park een plekje te geven, worden nabije bomen beter bestoven, komt er meer biodiversiteit in het gebied en zullen we dus steeds meer insecten zoals vlinders, bijen, torretjes en natuurlijk ook vogels zien. 

Belangrijk, dus.
Nou, nu weet je wat hier aan de hand is.

De insectenhotels zijn geplaatst en de bloemenveldjes zijn ingezaaid met allerlei mooie inheemse bloemsoorten.

Vragen? Neem contact op met info@natuurindewijk.nl en wij helpen je verder. Of kijk op de pagina "instructies" om meer te lezen over wilde bijen, bloemenzaad en bijenhotels.

Voor meer informatie over hoe Natuurpodium Brabantse Wal de biodiversiteitscrisis te lijf wil gaan, check www.natuurpodium.nl.

© Orbis natuur | landschap | klimaat