Beplanting plaatsen

De beplanting van Natuur in de Wijk is met zorg geselecteerd. 

De biodiversiteitshaag (pakket 1), bestaande uit de veldesdoorn, Gelders roos en haagbeuk, is door de dichte groei erg belangrijk als schuilplaats voor vogels en kleine zoogdieren.

De gewone zuurbes, wilde liguster, veldesdoorn, haagbeuk en egelantier vormen samen de zogenaamde vogelhaag (pakket 2). Deze planten hebben stekels en doorns, waarachter vogels zich kunnen verschuilen voor bijvoorbeeld katten. Ook kunnen hun bessen, noten of zaden gegeten worden door vogels.

Appel, peer en kers: mmm.. Deze soorten (in pakket 3) zijn niet alleen heerlijk, maar hebben een belangrijke functie voor de biodiversiteit. Het stuifmeel en de nectar van de bloemen trekken insecten aan. De bladeren zorgen voor rust- en schuilgelegenheid voor vogels. 

Pakket 4 bestaat uit aalbes-, zwarte bes- en witte bessenstruiken. Als deze vruchten beginnen te rijpen lokken ze verschillende soorten vogels en insecten. 

Duizendblad, betonie, veldsalie en ruig klokje zijn verenigd in pakket 5. Deze soorten zijn zowel waard- als drachtplanten. Hierop leggen bijvoorbeeld vlinders hun eitjes (waard) en zij krijgen voedsel via de nectar (dracht). 

Zon, water, voldoende voeding: dat eisen de meeste planten sowieso. Maar hoe gaat het nou eigenlijk écht in zijn werk, het aanplanten van een heg of poten van een plant? Hoe diep moeten de wortels de grond in? Wat is de beste manier om een gat te graven en moet daar wel of geen bemesting in? Download voor antwoord op al die vragen hieronder het infoblad voor informatie over het aanplanten en beheren van de planten die vanuit Natuur in de Wijk beschikbaar gesteld zijn.

Beplantingspakketten

Heb jij een beplantingspakket besteld en wil je hier meer over weten? Voor meer informatie over de planten die in deze pakketten zitten, de waarde ervan en het onderhoud kan je onderstaande instructiebladen lezen.

Rozebottel
© Orbis natuur | landschap | klimaat