Insectenhotels en bloemenzaad

Natuur in de Wijk biedt per gemeente ongeveer acht grote insectenhotels aan. Vaak worden deze geplaatst op plekken waar voor insecten voldoende voedsel te vinden is, zoals een stadspark, belevingstuin of fleurige wijk. 

Insectenhotels zijn een waardevolle plek voor wilde bijen, vlinders, lieveheersbeestjes en andere kleine beestjes om een veilig onderkomen te vinden. Heb je het idee dat jouw tuin of buurt écht geschikt is voor het plaatsen van zo’n groot hotel, neem dan contact op via info@natuurindewijk.nl

Ook delen we kleinere insectenhotels uit aan mensen met een tuin die daarvoor geschikt is, want alle kleine beetjes helpen! Insecten zijn onmisbaar voor ons en voor dieren. Ze zijn een bron van voedsel, zorgen voor bestuiving van onze gewassen en zorgen voor natuurlijk evenwicht. Zonder insecten kunnen we niet leven. Het is dus belangrijk om bijen en andere harde werkers een veilig en voedselrijk thuis te bieden.

Mocht je zelf een veilig plekje voor insecten willen creëren, download dan het infoblad hieronder voor inspiratie.

Bijen2

Bloemenzaad (meerjarig bijenmengsel)

Het bloemenzaad dat vanuit Natuur in de Wijk wordt verstrekt, is meerjarig bijenmengsel. Vol met mooie bloemen zoals juffertje-in-het-groen, klaproos, kleine pimpernel, knoopkruid en korenbloem, margrietjes en kamille, is dit het perfecte zadenmengsel voor bijen. Zowel wilde bijen als honingbijen en vlinders profiteren zeer van zo'n mooi, kleurrijk veld.

De PDF die je hieronder kunt downloaden, legt je uit hoe en wanneer dit bloemenmengsel het beste gezaaid kan worden.

bloemenmengsel
© Orbis natuur | landschap | klimaat

Natuur in de Wijk wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Brabant.

Provincie Noord-Brabant