Informatie

Even snel een nestkastje ophangen of een plantje planten? Er komt misschien meer bij kijken dan je denkt. Naast het juiste gereedschap, is een beetje kennis is ook handig. Je moet bijvoorbeeld nadenken over de oriëntatie van je gevel ten opzichten van de zon, over de wind en over de nabijheid van andere nestkastjes. Elk soort heeft zijn persoonlijke voorkeuren, daardoor is dus niet elke plek geschikt. En wil je dat jouw planten floreren? Ook dan zal je moeten nadenken over de eisen die zij stellen zodat jij en de dieren er optimaal van kunnen genieten.

Voor de doelsoorten van Natuur in de Wijk, de bonte vliegenvanger, gierzwaluw, en vleermuis, geldt dit natuurlijk ook. Hieronder vind je hieronder een infographic met daarop kort samengevat welke eisen de soorten stellen. Per soort zijn er ook informatiebladen beschikbaar waarop de ophanginstructies wat uitgebreider staan vermeld. Zo weet jij precies waar je de nestkasten kan ophangen zodat de vogels en vleermuizen er optimaal gebruik van kunnen maken. 

De informatiebladen kun je vinden op de pagina's van de doelsoorten. Klik daarvoor op de paarse blokken onderaan de pagina. Mocht er iets op staan wat niet duidelijk is of je hebt andere vragen, neem dan contact op via info@natuurindewijk.nl. We helpen je graag, zodat jij de vogels en de natuur kan helpen.

© Orbis natuur | landschap | klimaat