03 december 2019

Vleermuizen bij gemeentehuis Waalwijk

vleermuishoogwerker

Op vijf november 2019 zijn er vleermuiskasten opgehangen aan de brandtoren langs de Winterdijk tegenover het gemeentehuis. De kasten werden opgehangen door niemand minder dan wethouder John van den Hoven, die regen en hoogte trotseerde om vleermuizen meer schuilgelegenheid te bieden in Waalwijk.
´╗┐´╗┐
Welgeteld zijn er zeven nieuwe vleermuiskasten aan de brandtoren opgehangen op de daarvoor geschikte gevels. Het betreft een variatie van kasten voor boombewonende vleermuissoorten en gebouwbewoners. Alle kasten zijn onder andere geschikt voor de rosse vleermuis, dwergvleermuis, bosvleermuis, grootoorvleermuis en franjestaarten.

´╗┐Wethouder John van Hoven trotseerde de hoogte in het wiebelige bakje van de hoogwerker om de kasten zo hoog mogelijk op te hangen. Zo'n hoge plek vinden vleermuizen fijn, dus daar moeten we wat voor over hebben. Ondanks de regen die viel was het een mooi gezicht om die nieuwe kasten daar te zien hangen. Dit initiatief is samen met de gemeente Waalwijk mogelijk gemaakt.

JohnvanHoven
© Orbis natuur | landschap | klimaat