21 december 2021

Buurtbewoners leggen insectenplantsoen aan in Heesch

Insectenplantsoen Heesch

Buurtbewoners leggen insectenplantsoen aan in Heesch

Schop in de grond en handen in de aarde… Enthousiaste bewoners van de Standvoetbeker/Klokvoetbeker legden in december een mooi insectenplantsoen aan in hun straat. Zij staken de handen uit de mouwen en toverden het vervallen plantsoentje om tot een waar insectenparadijsje. Voor de beplanting is gekozen voor inheemse struiken en kruiden die insecten aantrekken. Zo wordt de wijk niet alleen groener, maar ook een stukje biodiverser.

Het plantsoen staat niet op zichzelf. Deze winter worden in Heesch nog een aantal bloemenveldjes ingezaaid en een biodiversiteitspad aangelegd op grond van de gemeente. Ook zijn in de afgelopen periode 665 nestkasten uitgedeeld voor huismussen, gierzwaluwen, vleermuizen en zijn 3.300 struiken en hagen aangeplant door de bewoners in de wijk. Een mooie stap op weg naar meer biodiversiteit in de wijk.

Het plantsoen is mede mogelijk gemaakt door de inzet van een aantal enthousiaste bewoners, de gemeente Bernheze en het project Natuur in de Wijk Bernheze (project van Orbis en Natuurbalans- Limes Divergens, gefinancierd door provincie Noord-Brabant).

Insectenplantsoen Heesch
Insectenplantsoen Heesch
Insectenplantsoen Heesch
© Orbis natuur | landschap | klimaat

Natuur in de Wijk wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Brabant.

Provincie Noord-Brabant