15 april 2021

Nieuwe hagen en nestkastjes in Bernheze!

Als je goed rondkijkt in Heesch-zuid, dan zie je het overal...

Een mussenkastje in de boom, een vleermuiskastje aan de gevel of jonge aanplant in de voortuin. Dat is het effect van Natuur in de wijk!

2.350 stuks haagplantsoen geplant
In Heesch is namelijk de afgelopen weken hard gewerkt om het dorp nog groener en biodiverser te maken. Bewoners konden een beukenhaag of ligusterhaag aanvragen, maar ook gemengde hagen met bijvoorbeeld egelantier, gewone zuurbes, meidoorn of gelderse roos. Eind maart werden de planten bezorgd en konden de aanvragers in hun tuin aan de slag. In totaal gingen er 2.350 stuks haagplantsoen de grond in. Een flinke prestatie! De hagen geven het dorp straks niet alleen een mooi groen uiterlijk. Ze helpen ook de biodiversiteit, zo bieden ze bijvoorbeeld voedsel en schuilplekken voor vogels en insecten.

Geen krapte op de (vogel)huizenmarkt
Behalve aan voedsel en schuilmogelijkheden, is ook aan nestgelegenheid gedacht. Begin april brachten de projectmedewerkers van Natuur in de wijk 624 nestkasten rond. Daarbij werden ze geholpen door het IVN. De mussenhotels, vleermuiskasten, gierzwaluwkasten en insectenhotels werden enthousiast ontvangen door de bewoners. Inmiddels stroomt de mailbox van Natuur in de wijk vol met foto’s en bedankjes. Nu maar hopen dat de vogels, vleermuizen en insecten de nieuw kastjes snel weten te vinden. Ze hebben in ieder geval ruime keuze.

Beplanting aanvragen

Wil je je tuin ook biodiverster maken? In het najaar van 2021 delen we weer beplanting uit in Heesch. Je kunt je nu al aanmelden op www.natuurindewijk.nl/gemeenten/bernheze/

© Orbis natuur | landschap | klimaat